Sex, femeie, orgasm

313 de femei și-au mărturisit dorințele, plăcerile, s-au destăinuit despre lucrurile care le ajută apetitul și despre modul în care se gândesc la relația cu bărbații. Lipsa stimei de sine, utilizarea necorespunzătoare a trucurilor femeilor, confruntarea necorespunzătoare a sarcinilor femeilor, egalitatea inițiativei, preludiul prea scurt, cunoașterea incompletă a corpului pot fi cauze a lipsei experiențelor orgasmice. Disfuncțiunea orgasmică înseamnă că, în urma excitării sexuale normale, orgasmul este împiedicat sau întârziat, provocând stres grav sau dificultăți interpersonale. Trăirea rolulilor femeilor nu este neglijabilă, iar rezultatele arată că puține femei (22%) sunt mândre de faptul că sunt femei.

Rolul femeilor și disfuncțiunile sexuale, în general, nu induc femeile să ceară ajutor, deoarece acestea de obicei nici nu fac legătura între cele două cercuri conceptuale. Această cercetare a fost realizată cu scopul de a examina relația dintre orgasm și rolul feminin. Condiția de a avea un rol feminin este stăpânirea unei personalități dezvoltate, femeile care sunt inhibate sau rănite în acest proces pot fi incapabile de a avea o reacție sexuală sănătoasă. Situația relației amoroase, problemele emoționale și factorii care au legătură cu feminitatea pot avea astfel de efecte inhibitoare. În acest caz, femeia fie evită actul sexual, fie acceptă de dragul partenerului, sau este satisfăcută emoțional de acesta. Pentru o femeie îndrăgostită, trăirea contactului sexual cu partenerul ei este adesea mai importantă decât orgasmul însuși. Rezultatele arată, de asemenea, faptul că majoritatea femeilor consideră că este importantă dragostea pentru o experiență sexuală bună.

Interesant totuși, că orgasmul emoțional este cel care lipsește la o treime din femei (35,7%), urmate de lipsa orgasmului vaginal la 87 de femei (27%), și aflăm și că în cazul a 10 femei (3,2%)  nu există experiență orgasmică deloc.

Presupun că lipsa orgasmului emoțional este în strânsă legătură cu stima de sine negativă, deoarece rezultatele au arătat în mod clar că majoritatea femeilor nu sunt mulțumite de ele însuși. Imaginea pe care o avem despre noi și corpul nostru afectează, de asemenea, atitudinea sexuală a femeilor și le face vulnerabile. La întrebarea legată de instrumentele feminine multe femei formulează în diferite moduri răspunsul că, femeile ar trebui să fie ele însuși și nu au nevoie de un instrument special pentru a seduce bărbații, doar de încrederea de sine. Acest rezultat însă pune o altă întrebare: de unde provine încrederea de sine, și unde este rolul seducției, dacă femeia este ”ea însuși”, fiind dovedit faptul că există diferențe între nevoile femeilor și a bărbaților, apoi de unde să provină încrederea, dacă femeia nu este mulțumită de ea însuși?

Se pune întrebarea cât de bine știu femeile ce înseamnă seducția, iar răspunsurile reprezintă o dovadă că multe dintre ele încă consideră frumusețea exterioară, lenjeria și tandrețea ca fiind relevante. Seducția și luarea inițiativei nu sunt același lucru. Rar, doar câteva femei răspund cu ”instrumente” feminine cum ar fi instinctele materne, demnitatea, echilibrul emoțional, inteligența emoțională, controlul (utilizarea corespunzătoare a manipulației), responsabilitatea, diversitatea, vitalitatea, gătitul și stima de sine, în ciuda faptului că acestea sunt cu adevărat eficiente.

Aspirația egalității adesea are ca și consecință confundarea rolurilor de către femei. De exemplu, dacă cucerirea se întâmplă în mod egal la ambele partide, acesta atenuază rolul bărbatului, cel care ar trebui să fie vânătorul și al cărui sarcină ar fi să cucerească femeia. Se schimbă rolurile, fapt care dă naștere multor conflicte în relația dintre femeie și bărbat. Desigur, acest lucru nu înseamnă că femeia ar trebui să fie pasivă și să nu ia niciodată inițiativa, dar este mai bine dacă îi dăm spațiul necesar bărbaților și inițiativa rămâne la ei.

Cu toate acestea, se pune întrebarea: oare de ce consideră majoritatea femeilor (73%) că inițiativa ar trebui luată în mod egal de către ambele părți, căci cercetările arată că femeile sunt excitate de către curtare și starea activă a partenerului?! Experimentul arată că este mai bine dacă rata la nivelul inițiativei este mai mare pentru bărbat, adică 60-40%. Bărbatul trebuie să se lupte un pic pentru femeia dorită ca să trăiască o adevărată victorie.  

O mică proporție a femeilor (17,6%) preferă acceptarea întârziată a curtării bărbatului pentru a crește dorința. Aceasta este, de asemenea, o barieră în asumarea masculinității și a feminității și susține ipoteza noastră. Cu alte cuvinte, curtarea crește dorința femeii, deci ar trebui să-i oferim această posibilitate bărbatului.

Știind cât de importantă este starea de spirit și pregătirea prealabilă pentru o femeie, este necesar să se ia în considerare motivul pentru care la unele femei (3%), preludiul lipsește în totalitate, iar la 35% dintre ei durează între 1 și 5 minute.  Lipsa de orgasm se datorează acestui lucru, deoarece majoritatea femeilor aspiră la un pic mai mult de atât...

Dacă facem legătura între rezultatele despre lipsa preludiului/orgasmului și rezultatele pe care le-am obținut despre luarea inițiativei, acceptarea și refuzul acesteia, obținem o imagine mai clară, deoarece multe femei recunosc că acceptă gestul de inițiere a contactului sexual a bărbatului pentru că simt că este datoria lor, refuzul nu este o opțiune pentru evitarea certurilor, ceea ce explică lipsa preludiului sau timpul redus al acestuia. Fără libidoul adecvat se explică disfuncția orgasmică. Iar  excitația necesită timp, precum arată și rezultatele: libidoul femeilor se datorează, în principal, sărutului, gesturilor de tandrețe, mângâierii, unui program amoros de seară, și stării active a partenerului. Disfuncția orgasmică provoacă frustrare, iar femeile trăiesc o experiență negativă prin lipsa de satisfacție. Pe de altă parte, anxietatea are un efect negativ asupra satisfacției.

Se constată o corelație pozitivă între durata actului sexual și orgasm, deorece 78,3% dintre femei au orgasm în timpul actului, iar actul, după zisele lor, în mare parte durează între 5-10 sau 15-30 de minute. Experimentul arată că actul de 5-10 minute este considerat cel obișnuit, iar, cu un preludiu corespunzător, femeia poate să ajungă la orgasm în acest timp.

O persoană sănătoasă însă ar trebui să-și poarte grijă și în afara relației amoroase. 16,5% nu sunt active sexual fără partenerul lor, în ciuda faptului că puțină distanță poate fi utilă pentru a stârni libidoul bărbatului. Pentru ca bărbatul să fie atașat emoțional de femeia lui, este necesar un echilibru emoțional, echilibru care este proprietate a femeii. Femeia stăpânește mai bine emoțiile și echilibrul dintre apropiere și distanțare.

Femeia este o creatură complicată, poate rezona cu experiența sexuală nu numai din punct de vedere biologic, ci și emoțional. Femeile trebuie să rămână femei, să ne folosim abilitățile, să iubim, să ne adaptăm, să seducem bărbatul, să avem grijă de familie, să dăruim din noi dar, în acest timp, să nu renunțăm la noi înșine. Sexualitatea este o parte importantă a relației, dar nu înseamnă totul. Trebuie să ne străduim pentru plăcere, dar orgasmul nu ar trebui să fie singurul scop al contactului sexual. Impulsurile nu se crează cu voința, nici atașamentul. Onestitatea, armonia și stima de sine sunt, la fel, importante, deoarece femeia nu poate să se îndeplinească doar prin intermediul relației cu bărbatul. Toate ”agățările” emoționale declanșează respingere din celălalt. De fapt, acest lucru funcționează și invers, respingerea îl mobilizează pe celălalt. Această regulă reprezintă baza libidoului emoțional, iar femeia este mai talentată în acest context. Relația armonioasă este un rezultat al artei tacticii feminine.