Szex, nő, orgazmus

313 nő nyíltan valott vágyairól, mi az ami neki örömet okoz, fokozza a vágyat és ahogyan vélekedik a férfihez való viszonyúlásról. Az önértékelési problémák, a női trükkök nem megfelelő használása, a női feladatok teherként való megélése, az egyenrangú kezdeményezés, a túl rövid előjáték, a test hiányos ismerete, mind mind hozzajárúlhat az orgasztikus élmények elmaradásához. Orgazmus-zavar alatt azt értjük, hogy a normális szexuális izgalom állapotát követőn az orgazmus gátolt vagy késik, amely súlyos stresszt vagy interperszonális nehézséget okoz. A női szerep megélése sem elhanyagolható és az eredmények is azt mutatják,hogy kevés nő (22%) büszke arra, hogy nő.

A női szerep és szexuális zavarok általában nem késztetik a nőket, hogy segítséget kérjenek, mivel gyakran nem is kapcsolják össze a két fogalmi kört. Jelen kutatás azzal a céllal született, hogy megvizsgálja milyen összefüggés van az orgazmus és a női szerep között. A női szerep vállalásának feltétele a fejlett személyiség, aki ebben a folyamatban gátlódott vagy sérült, az lehet, hogy nem képes az egészséges szexuális reakcióra. A párkapcsolati helyzet, az érzelmi problémák és a nőiességgel kapcsolatos tényezők ilyen gátló hatással lehetnek. Ebben az esetben a nő vagy kerüli a közösülést, vagy belemegy a partner kedvéért, vagy örül érzelmileg az együttlétnek. A szerelmes nőnek sokszor nagyobb élményt jelent a szerelmével való egyesülés átélése, mint maga az orgazmus. Az eredmények is erre mutatnak rá, hogy a nők többsége fontosnak tartja a szerelmet a jó szexuális élményhez.
Érdekes modón mégis az érzelmi orgazmus az ami a nők egyharmadánál hiányzik (35,7%), ezt követi a hüvelyi orgazmus elmaradása 87 nő esetében (27,%), és kiderül az is, hogy 10 nő esetében (3,2%) egyáltalán nincs jelen orgasztikus élmény.
Feltételezésem szerint az érzelmi orgazmus elmaradása összefügg a negatív önértékeléssel, hisz az eredmények egyértelműen kimutatták, hogy a nők nagy része nincs megelégedve önmagával. Az önmagunkról és a testünkről alkotott kép pedig befolyásolja a nők szexuális attitüdjét is és vulnerábilissá teszi őket. A női eszköztárat vizsgáló kérdésre sok nő fogalmazza meg különböző módon azt, hogy a nő önmagát kell adja és nem kell különösebb eszköz ezen kívül a férfi elcsábításához, csak a magabiztos kisugárzás. Felveti a kérdést, hogy mitől magabiztos a nő és hol helyezkedik el a csábítás ebben, ha „önmagát adja a nő”, hisz bizonyítottan vannak különbségek a férfi-női igények között, továbbá ha nincs is megelégedve önmagával akkor honnan legyen kisugárzás?
Megkérdőjeleződik mennyire tudják a nők azt, hogy miben is merül ki a csabítás, s a válaszok bizonyítékúl is szolgálnak arra, hogy sokan a külső szépséget, a fehérneműket és a kedvességet tartják továbbra is mérvadónak. A csábítás nem egyenlő a kezdeményezéssel. Ritkán, csak pár nő válaszában jellennek meg olyan női eszközök mint az anyai ösztön, nehezen kaphatóság, méltóság, érzelmi egyensúly, érzelmi intelligencia, irányítás (manipuláció helyes használata), tudatosság, változatosság, életkedv, főzés és önértékelés, pedig ezek az igazán hatékonyak.
Az egyenjogúságra való törekvés azzal jár, hogy a nők gyakran összekeverik a szerepeket. Például ha a hódítás szintjén egyenrangúan viselkednek a felek, az gyengíti a férfit, a vadászt, akinek az lenne a feladata, hogy meghódítsa a nőt. Fercserélődnek a szerepek és a párkapcsolatban is sok konfliktusnak adnak teret a nő és a férfi között. Ez persze nem azt jelenti, hogy a nő passzív és soha nem kezdemenyezhet, de mégis jobb ha a férfinak teret adunk és a kezdeményezés náluk marad.
Feltevődik a kérdés akkor miért gondolja magas arányban a nők (73%) többsége azt, hogy a kezdeményezés mindkét fél egyenjogú feladata, hisz a kutatásból kiderül, hogy a nők számára az udvarlás és a partner aktív állapota vágykeltő?! A tapasztalat azt mutatja, hogy az arány jobb ha a férfi részére döl el a kezdeményezés terén, 60-40%. A férfinak meg kell kicsit küzdeni a nőért, hogy igazi győzelmet éljen meg.
A nők kevés része (17,6%) késlelteti a férfi közeledésének elfogadását a vágy fokozása érdekében. Ez szintén gátló tényező úgy a férfiasság, mint a női szerep felvállalását tekintve és alátámassza az ipotézisünket. Lefordítva a női vágyat fokozza az udvarlás, tehát adjunk rá esélyt a férfinak.
Tudván milyen fontos a nő esetében a ráhangolódás, fontos figyelembe venni, miért hiányzik (3%) egyes nők esetében teljesen az előjáték, 35%-uknál pedig csak 1 és 5 perc közötti. Ezzel is magyarázható az orgazmus hiánya, hisz ennél a legtöbb nő kicsit többre vágyik..
Ha összefüggésbe hozzúk azokkal az eredményekkel amiket a kezdeményezésről, annak elfogadásáról és a visszautasításról kaptunk tisztább képet kapunk, hisz több nő vallja azt, hogy kötelességből elfogadja a férfi közeledését, a visszautasítást már csak a veszekedések elkerülése végett sem vállalják be, ez megmagyarázza az előjáték hiányat vagy rövídségét. Ráhangolódás, megfelelő libidó nélkül pedig érthető az orgazmus elmaradása. A megfelelő izgalmi állapothoz pedig idő kell, mint ahogy az eredmények is mutatják, a női vágyat főleg a csók, a gesztusok, a simogatás, egy szerelmes esti program és a partner aktív állapota kelti fel. Az orgazmushiány pedig frusztrációt okoz és a nők negatívan élik meg a kielégülés elmaradását. A belső nyugtalanság viszont negatívan hat a kielégülésre.
Pozitív összefüggést vélünk felfedezni az aktus idő és az orgazmus elérése között, mivel 78,3% a nők közül aktus közben éli meg az orgazmust és ami az aktus időtartalmát illeti, nagy arányban számolnak be 5-10 és 15-30 perc közötti együttlétről. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy az 5-10 perces aktus átlagosnak számít és az a nő aki képes a hüvelyi orgazmusra, megfelelően előkészített előjátékkal, el tud jutni a csúcsra.

Az egészséges személyiség része az is ha a kapcsolaton kivül a nő önmagát is ápolja. A nők 16,5%-ának nincs semmilyen aktivitása a párja nélkül. Pedig kevés távolság hasznos is lehet a férfi vágy felkeltésére. Ahhoz, hogy a férfi megfelelően kötődjön a nőhöz, egy bizonyos fokú érzelmi egyensúlyra van szükség, ez pedig női tulajdonság. A nő jobban tud bánni az érzelmekkel és a közeledés és a távolodás egyensúlyozásával.

A nő bonyolult lény, nem csak biológialilag hanem érzelmileg is rá tud hangolódni a szexuális élményre. A nőnek meg kell maradni nőnek, használjuk ki az adott képességeket, szeressünk, alkalmazkodjunk, csábítsuk el a férfit, gondoskodjunk a családról, adjunk magunkból de ne adjuk fel magunkat. A szexualitás is fontos része a kapcsolatnak, de nem elégséges. Törekedjünk az örömszerzésre, de ne az orgazmus legyen az együttlét egyetlen célja. Akarattal nem vagyunk képesek az ösztönszférát mozgósítani és magunkhoz kötni a férfit. A nyítottság, a harmónia és az önértékelés szintén fontos, hisz nem teljesedhet ki a nő csak a férfin keresztül. Minden érzelmi kapaszkodás a másikból hárítást vált ki. Tény, hogy ez fordítottan is igaz, a hárítás mozgosítja a másikat. Ez a szabály az érzelmi libikóka alapja, ehhez pedig a nőnek nagyobb tehetsége van. A harmonikús kapcsolat inkább a női taktikák müvészetében rejlik.