Egy Randi Rendel

 
 

 

Pár kapcsolatnál jobb egy párkapcsolat

Egy randi rendel!

 

Létezik a nagybetűs igazi, vagy egyáltalán az igaz szerelem? Míg szüleink olyan partnerre vágytak, akik alapvető igényeiket elégítette ki: a nők erős férfira, a férfiak  az otthon melegségére, addig napjainkban más elvárások szerint döntünk. Szellemi, lelki társat is keresünk!

Egy valódi társ megtalálásához viszont szükséges, hogy mélyrehatóbban ismerjük a másik felet. És bár ez nehéz törekednünk kell rá, mert másként nem lehetséges mélyebb érzelmek kialakítása. Mind félünk a fájdalomtól és van aki falat épít, hogy a szívét védje, de megteheti, hogy új téglákat keres ehhez a falhoz vagy keresheti azt aki segít lebontani a falat.

Félelmeink lebontásában segíthet a pszichológia. Az önbecsülés növelésével, az érzelmi intelligencia fejlesztésével könnyebben nyitunk a másik fél fele, magabiztosabban kötünk új ismeretségeket. Vannak olyan működési formák, amelyek segítenek eligazodni az érzelmek útvesztőjében és hozzásegítenek egy boldogabb kapcsolathoz. Az udvarlás, az egymásra szánt idő, a beszélgetés, a pozitív érzelmek kifejezése, bevonódás a társ életébe, a megfelelő konfliktuskezelés és a közös célok megerősítik a párkapcsolatot.

Egy kapcsolat kialakítása fele az első lépés: önmagunk megismerése, saját értékrendünk meghatározása, hiszen ha mi magunk tudjuk, hogy mit akarunk, akkor könnyebb hozzánk illő párt találni.

 
 
 
 
 
 

Párkapcsolati kérdőív

Párt keresel? Nem jól alakúlnak a kapcsolataid? A környezeted is figyelmeztetett, hogy valami nincs rendben, talán nem hozzád illő párt választasz? Töltsd ki ezt a kérdőivet és gondolkozz el minden kijelentésen, ami jellemző rád ezek közül. L...