Egészségnevelés

"Épp lélek, épp testben."

Ez a program modulációs pszichológiai oktatássorozatból áll, mely a gyermekek kognitiv és viselkedési készségekek fejlesztését követi, melyek hatékonyabbá, egészségesebbé és ugyanakkor, boldogabbá teszik Őket. A program célja, hogy optimalizálja a mentális egészséget csoportos tanácsdás keretén belül.
Elemezve a sokrétűségét és súlyosságát a problémáknak, amelyekkel a diákok az iskolákban szembesülnek, egyett kell értsünk abban, hogy egy ehhez hasonló program beiktatása szükségesebb, mint eddig bármikor.

A tárgyalt témakörök:
 1. Önelfogadás és a pozitív gondolkodás;
 2. Mentális egészség: stresszkezelés; érzelmi állapotok kifejezésé, alkalmazkodóképesség javítása;
 3. Megfelelő viselkedésformák és hiedelmek;
 4. Problémamegoldás és döntéshozatal;
 5. Interperszonális kapcsolatok;
 6. Játék és internetfüggőség és a Facebook negatív hatásai;
 7. Egészséges táplálkozás;
 8. Egészséges családtervezés;
 9. Erőszak, visszaélés, humanitárius értékek.

Szexuális nevelés

Szexuális nevelés egy olyan folyamat, amely egész életen keresztül fejlődik, aminek a keretén belül információtat szerzünk és attitűdöket, hiedelmeket és értékeket formálunk olyan fontos témákról, mint identitás, kapcsolatok és az intimitás.

Az egyre növekvő válás száma egy rövid házasság útán, a tinédzserkori terhességek, kamasz szülők gyermekei, az abortuszok száma és a szexuális úton terjedő betegségek, a szexuális zaklatások és a családon belüli erőszak, azt hiszem önmagukért beszélnek az ilyen az oktatás támogatásának érdekében.

A szexuális nevelés fő célja a szexuális egészség előléptetése. Egy összetett szexuális nevelés megpróbálja segíteni a gyerekeket egy pozitív nézőpont megértésében a szexualitásról, információk és képességek átadásában a szexuális egészség ápolásáról és olyan kompetenciák megszerzésében, melyek hozzásegítik a döntések meghozatalában, úgy a jelenben, mint a jövőben.

Egy átfogó szexuális nevelésprogram információkat tartalmaz az emberi fejlődésről, a személyes képességekről, szexualitásról, az intimitás szükségletéről, kapcsolatokról felnőttekkel és társaikkal, a szexualitás hatásáról a családi életre és a kockázatos viselkedésekről, a fiatalok szexuális irányultságáról és a szülői szerepről

Hibás egyenértékűnektekinteni a szexualitást a szexuális kapcsolatokkal. Szexuális egészség az egyén egész testének és a pszihé világának az egészségét jelenti. Sajnos, a gyerekek ezeket az információkat gyekran a játszótársaiktól, a barátoktól vagy különböző témajú újságokból tanulják meg. Fennáll a veszélye, hogy az információk helytelenek és így állandósítják azokat a magatartásokat, amelyek szexuális kockázati viselkedésekhez vezetnek (a szexuális élet korai elkezdése, fogamzásgátlás és védelmet szolgáló eszközök nem használata).

Szexuális nevelést célzó oktatási programok a diákok életkorához, az értelmi és érzelmi fejlődési szintjükhöz megfelelően van elkészítve. Nem megalapozott a szülőknek és a tanároknak azon hiedelme, hogy a gyermekek és fiatalok szexuális oktatása tehnikai információk átadását jelenti a biológiai és fiziológiai szexuális aktusról. Az alapvető eleme a szexuális egészségnevelés folyamatának a megfelelő értékeket elősegítése a saját és mások szexualitásról.

Miért van szükség a szexuális nevelésre?
 1. Mert igy tudjuk megvédeni a gyermekeket a veszélyes vagy hamis üzenetektől a szexualitásról, üzenetektől melyeket mindenfelől kapnak manapság.
 2. És ellentétben a széles körben elterjedt nézetekkel, a gyermekeik is akarnk foglalkozni ezzel a kényes kérdéssel.

Mindenki tisztában van azzal, hogy kell beszélni a szexről. Az egyetlen probléma az lenne: Hogyan?

 • Tisztázva. Elmondva az igazságot egyszerűséggel, őszinteséggel és humorral, vagy
 • Egy szexuális nevelő segítségét kérve.