Ești victima alegerilor tale!

 

Nu te simţi împlinit cu viaţa ta? Crezi că eşti o victimă?

Ştii ce cred eu? DA, eşti o victimă. Eşti victima alegerilor tale.

 

Doar de tine depinde ceea ce ţi se întâmplă în viaţă. Alegerea îti aparţine.

”Ca să reuşeşti, uneori trebuie să înveţi să şi pierzi, să laşi să plece, să depăşeşti momente, să ai curaj, să îndrăzneşti, să visezi, să-ţi aduci aminte că ai putere, să crezi cu adevarat că destinul tău depinde de tine.” Cherie Carter-Scott

Poate eşti victima unor decizii cu caracter social. Societatea îţi impune nişte adevăruri despre viaţă...ce ar trebui să faci, cănd şi cum ar trebui să faci, să ai carieră, familie şi la o vârstă anume copii. Eu personal nu prea văd nici un progres social, şi nu am dat de o carte magică, care să mă ghideze în viaţa mea. Sigur că nu este atăt de uşor să iei o decizie sau să faci o schimbare, cât să scrii pe un blog despre aceasta, dar totul are un început. Ce îţi încălzeşte inima? Ţi-ai răspuns vreodata sincer la cea mai simplă întrebare? ”Ce vreau eu?” Acum ai ocazia să o faci...Acum îţi adresez eu o întrebare. ”Ce te opreşte să te pui în acţiune?”

”Viaţa noastră este rezultatul alegerilor pe care le facem. A da vina pe cei din jur, pe mediu, pe ceilalţi factori exteriori, înseamnă a da acestor lucruri puterea de a ne controla.” Stephen R. Covey

Ce ar fi să inversăm lucrurile, să controlăm alegerile, pentru a puta controla fiecare aspect al vieţii noastre? Identitatea noastră este expresia alegerilor!!!! O alegere poate însemna un angajament, o schimbare, o atitudine sau doar un simplu gând, de la lucrurile cele mai abstracte la cele mai concrete. Din punctul meu de vedere inclusiv fericirea este o alegere. Alegem sau nu, este o opţiune personală. Este esenţial să fim atenţi ca alegerile pe care le facem să contribuie la fericirea noastră şi să ne ducă acolo unde dorim să ajungem cu adevărat. 

Am o singură rugaminte. Acceptă că sunt întămplări care chiar nu depind de Tine. Este în regula dacă nu poți să controlezi totul. Oamenii care nu-ți aparțin mai devreme sau mai târziu te vor părăsi, degeaba forțezi lucrurile.